BoekStart in de kinderopvang


Babino werkt structureel samen met De Bieb voor de Zaanstreek in het leesbevorderingsprogramma BoekStart in de kinderopvang, waarbij alle kinderdagverblijven en peuteropvanglocaties zijn aangesloten. Het doel van het programma is het vergroten van leesplezier, en daarmee het uitbreiden van de woordenschat, en het bijdragen aan de taalverwerving van de kinderen.

 
 
 
  • boekstart-kinderopvang.png


Wat is BoekStart


BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. Kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken ontwikkelen een voorsprong (op school) waar ze hun hele leven voordeel van hebben.

Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren: het versterkt de band tussen ouder en kind. BoekStart laat jonge kinderen ervaren hoe leuk samen lezen is. Ouders kunnen zich abonneren op een online nieuwsbrief: BoekStart voor jou boekstart.nl.

De Boekstartlocaties van Babino hebben een goede collectie kinderboeken samengesteld in samenwerking met De Bieb. Er is aandacht voor een aantrekkelijke leesomgeving. De pedagogisch medewerkers kunnen verschillende workshops volgen op het gebied van interactief voorlezen.