BSO Olympia 

Buitenschoolse opvang

BSO Olympia 

Buitenschoolse opvang

Sport en bewegen

BSO Olympia biedt kinderen na een intensieve schooldag de mogelijkheid om lekker te bewegen. Deze unieke locatie is gevestigd in het pand van Korfbalvereniging Furore op het sportcomplex ‘De Omzoom’ in Seandelft. Door de grote ruimte die de locatie biedt, is er voor ieder kind een leuk aanbod. Onze pedagogisch medewerkers van de locatie bieden verschillende activiteiten aan gericht op sport en bewegen.

Onze pedagogisch medewerkers richtten hun activiteiten op het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen, zoals het verbeteren van de motorische vaardigheden en de sociale interacties. Daarbij houden de pedagogisch medewerkers rekening met het niveau van de kinderen en passen ze hier de spellen op aan.

Gezonde voeding

Wanneer de kinderen op de locatie komen, wordt er een ruim aanbod voeding aangeboden. Er wordt gezamenlijk gegeten, er is daardoor ook even een moment om door te nemen wat er op de dag planning staat. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar zijn nog volop in de groei, wij vinden het dan ook erg belangrijk dat de kinderen voldoende energie en voedingsstoffen binnen krijgen voordat ze intensief gaan bewegen. Het aanbod voeding bestaat daardoor ook uit groentes, fruit en crackers met gezond beleg.

Plezier en verbinding

Sporten gaat niet alleen maar om presteren! Wij willen kinderen mee geven dat bewegen leuk is. Het activiteiten aanbod is daarom ook gericht op iedere leeftijd, zodat ieder kind op zijn eigen niveau sport activiteiten kan ervaren. Tijdens het uitvoeren van de activiteiten staat plezier voorop! Samen spelen en bewegen is ook een uitgangspunt van de buitenschoolse opvang. De pedagogisch medewerker stimuleert de kinderen om met zijn allen mee te doen met het activiteiten aanbod. Maar heb je even geen zin in sport? Dan is dat ook geen probleem! In de kasten van de buitenschoolse opvang liggen genoeg spelletjes en andere materialen om even wat anders te doen.

Praktische informatie

De kinderen worden door de pedagogisch medewerkers of één van de chauffeurs van Babino uit school gehaald. De kinderen worden lopend, fietsend, met de bakfiets of auto opgehaald. Dit is afhankelijk van de afstand en de openingstijden van de scholen. Tijdens het vervoer staat veiligheid absoluut voorop! In de vakanties vindt de opvang plaatst bij BSO De Brandakker. Er worden leuke uitstapjes gemaakt, zoals een bezoek aan het dierenpark, een middagje bowlen of hutten bouwen in het bos. In overleg met de pedagogisch medewerker kan er een vrijheidscontract worden afgesloten. Aan de hand van dit contract mag het kind vanaf 8 jaar zelfstandig een aantal activiteiten ondernemen, zoals zonder begeleiding buiten spelen op de velden.

PEDAGOGISCHE UITWERKING
INSPECTIERAPPORT
Tarieven

Adresgegevens

Babino BSO Olympia
Jaap Bootpad 2
1567 DA Assendelft

Telefoon: 06-50549667
LRK nr.: 114097082

Openingstijden

Naschoolse opvang:
Maandag t/m vrijdag

Geopend van eindtijd school-18.30 uur

Vakantieopvang/studiedagen*:
Maandag t/m vrijdag
Geopend van 07.00/08.30-18.30 uur
*opvang bij BSO Brandakker

Babino B.V.
Peuteropvang Zaanstad B.V.

Kerkstraat 2
1551 BN Westzaan
Telefoon: 075-2020389
E-mail: info@babino.nl

© copyright Babino B.V. 2018   |   All Rights Reserved   |   Algemene voorwaarden  |  General terms and conditions   |  Privacy verklaring & Cookies