IKC Abbenes

Peuteropvang

Samen met CBS de Tonne in Abbenes vormt Babino een Integraal Kind-Centrum(IKC). Wij zijn één team onder één noemer voor de kinderen vanaf 0 tot 13 jaar. Er ontstaat voor de kinderen een doorgaande leerlijn met de school, waardoor kinderen al tijdig in kleine stapjes worden voorbereid op het basisonderwijs.

Naast de mogelijkheid om Kinderdagverblijf en BSO af te nemen, bieden wij ook enkele peuteropvangplaatsen aan voor kinderen van 0-2 jaar. Gedurende alle reguliere schoolweken komen de peuters 2 ochtenden per week naar de Peuteropvang. Samen met vriendjes en vriendinnetjes komen de kinderen genieten van de opvang en de activiteiten die Babino te bieden heeft. Ze leren samenspelen, samen delen, ontwikkelen de motoriek en krijgen een gericht taalaanbod.

Kleinschaligheid staat centraal, waardoor er een goede vertrouwensband is met de pedagogisch medewerkers. Samen met school wordt er actief gewerkt met verschillende thema’s en is de ouderbetrokkenheid groot. Wij sluiten dan ook aan bij de visie dat kinderen zich het beste ontwikkelen in een veilige en rustige omgeving.


Openingstijden

De peuteropvang wordt tijdens alle reguliere schoolweken aangeboden. U heeft de keuze uit onderstaande dagdelen:
 

  • Ochtend

    08.30-12.00 uur
  • maandag
  • dinsdag
  • woensdag
  • donderdag
  • vrijdag
  • Inschrijven


Kinderdagopvangtoeslag

Indien u en uw partner beiden werkende ouders zijn, of wanneer u een werkende alleenstaande ouder bent, heeft u recht op Kinderopvangtoeslag. U kunt deze toeslag aanvragen via de Belastingdienst.

Mocht één van de ouders of beide ouders geen werk hebben, dan heeft u geen recht op Kinderopvangtoeslag. Helaas is het in Abbenes nog niet mogelijk om Peuteropvang af te nemen op basis van een ouderbijdrage.

Meer algemene informatie over de peuteropvang.

Adresgegevens

Babino Kinderopvang IKC Abbenes
Langerak 42
2157 PG  Abbenes

Telefoon: 06 19 88 20 25
LRK nr.: 228989899

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag
08.30 - 12.00 uur