Peuteropvang Voorzaan Vissershop

Groepsruimte

Deze locatie is gevestigd in het schoolgebouw van OBS De Vissershop en heeft een eigen gezellige groepsruimte.


Openingstijden

Regulier:
Maandagochtend: 08.45-11.45 uur + Donderdagmiddag: 13.00-16.00 uur

VVE:
Maandag- en dinsdagmiddag: 13.00-17.00 uur
Dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend: 08.20-12.20 uur
   
Woensdagmiddag: gesloten
Vrijdagmiddag: gesloten


Fruit/luiers meenemen

Tijdens de peuteropvang krijgen de kinderen fruit en drinken als tussendoortje. Wij vragen de ouders om zelf ongeschild fruit te geven. Uiteraard wordt bij het eten en drinken de hygiëne in acht genomen. Het fruit wordt voor gebruik goed gewassen en daarna geschild door de pedagogisch medewerk(st)ers.

Kinderen worden op een dag minimaal 1 keer verschoond. Mocht het in de tussentijd nodig zijn, dan wordt het kind extra verschoond. Wij vragen de ouders zelf voldoende luiers en billendoekjes mee te geven. U kunt deze bewaren in de luizentas.


Vakanties

Het peuterspelen wordt 40 weken per jaar aangeboden. Dit is tijdens de reguliere schoolweken. De locatie is tijdens de vakanties gesloten.


VVE (Voor- en Vroegschoolse educatie)

Op deze locatie bieden wij VVE, Voor- en Vroegschoolse Educatie aan. Ieder kind leert en groeit in zijn of haar eigen tempo. Daarom krijgen sommige kinderen meer tijd per week voor Peuterspelen in de VVE-groep. Kinderen leren spelenderwijs over herkenbare thema’s. Er is daarbij extra veel aandacht voor taal en woordenschat. VVE helpt kinderen een goede start te maken op de basisschool.

De gemeente subsidieert de peuterplaats voor VVE-doelgroepkinderen voor 2 dagdelen per week. Uw kind komt dan 4 dagdelen per week en u betaalt voor slechts 2 dagdelen per week. Om in aanmerking te komen voor een VVE-plaatsing is doorverwijzing van het consultatiebureau/Centrum Jong. U kunt hier informeren of uw kind in aanmerking komt voor VVE. Het VVE traject is voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

Om de doorgaande leerlijn naar de basisschool te bevorderen werkt Babino met de educatieve methode ‘Piramide’.


Meer algemene informatie over de peuteropvang.


Adresgegevens

PO Voorzaan Vissershop
Lindenlaan 2
1505 GK Zaandam

Telefoon: 0638461109
LRK nr.: 103409488

 

Scholen

OBS Voorzaan