Wie is Babino

Babino is een kinderopvangorganisatie die al vele jaren actief is in de branche. Er zijn verschillende vestigingen van Babino in de regio Zaanstad en de Haarlemmermeer. Babino biedt professionele opvang aan in een vertrouwde omgeving. Ieder kind is uniek bij ons en veiligheid en betrouwbaarheid staan voorop!

 Babino is een open en flexibele organisatie die zich richt op kwaliteit en professionaliteit. Om deze kwaliteit te waarborgen beseffen wij ons goed dat het pedagogisch beleid nooit af zal zijn, daarom zijn wij constant opzoek naar verbetering.

Babino B.V. biedt verschillende vormen van kinderopvang zoals:

Kinderdagverblijf voor kinderen van 0-4 jaar

 • Halve dagopvang
 • Hele dagopvang
 • Flexibele opvang

Peuteropvang voor kinderen van 2-4 jaar

Buitenschoolse opvang voor kinderen van 4-13 jaar

 • Voorschoolse opvang
 • Naschoolse opvang
 • Vakantie opvang
 • Flexibele opvang
 • Opvang tijdens studiedagen

Op veel locaties groeien wij naar een Integraal Kindcentrum (IKC). Wij kunnen wel zeggen dat Babino voorop loopt met de ontwikkeling naar integrale kind centrums.

Een IKC is een plek waar iedereen samen werkt vanuit één visie, één team en één plan. Binnen het IKC worden baby’s, peuters, kleuters en kinderen tot 13 jaar in één doorgaande lijn gevolgd. 
Babino vormt deze IKC samen met twee schoolbesturen:

 • Zaan Primair
 • Meer Primair

Bij Babino vinden wij het contact met de ouders/verzorgers erg belangrijk, samen zijn wij partners in de opvoeding van het kind. Met name voor de ontwikkeling van de kinderen is het van belang dat dit zorgvuldig voorloopt. Daarom staan wij altijd open voor vragen en/of opmerkingen. 

Babino wil een veilige en vertrouwde omgeving creëren zodat de kinderen zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen en ontplooien. Ieder kind is bij Babino uniek!

Pedagogisch beleid

Algemeen pedagogisch beleidsplan

In het pedagogisch beleidsplan leest u alles over de werkwijze van Babino.
Het pedagogisch beleidsplan van Babino is gebaseerd op de vier competenties, zoals zij genoemd worden in het kwaliteitsconvenant van de Branchevereniging Kinderopvang en de Belangenvereniging Ouders in de Kinderopvang (BOINK). In het pedagogisch beleidsplan lichten wij onze visie op pedagogisch handelen en onze doelen toe.

Algemeen pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch werkplan

Naast het algemeen beleidsplan, heeft elke vestiging een eigen pedagogisch werkplan die op de locatie is gericht. Hierin staat o.a. informatie over de dagindeling en de groepssamenstelling beschreven.

Coachingsplan 2021

Ook dit jaar heeft Babino weer een coachingsplan opgesteld. In het coachinsplan valt te lezen hoe Babino de ureninzet voor coaching en beleidsontwikkeling over de verschillende locaties heeft verdeeld. Bekijk coachingsplan

Oudercommissie

Door middel van de oudercommissie hebben ouders inspraak in de kinderopvang. In deze commissie komen zaken als het pedagogisch beleidsplan, veiligheid en huisregels aan bod.

De oudercommissie bestaat uit minimaal 2 en maximaal 4 ouders per locatie. Ouders worden tijdens het intakegesprek geïnformeerd over de oudercommissie en middels een brief gevraagd om zich kandidaat te stellen.

Wat doet een oudercommissie:

 • Min. 4 keer per jaar vergaderen,
 • Thema-avond organiseren,
 • Helpen bij de organisatie van zomerfeest & sinterklaasfeest,
 • Meedenken over het pedagogisch werkplan,
 • Aanspreekpunt zijn voor ouders.

Vacatures

Bij Babino zijn we regelmatig op zoek naar enthousiaste en tegelijkertijd professionele collega’s.

Ben jij of ken jij de juiste persoon?
Neem dan een kijkje in de onderstaande vacatures:

Pedagogisch medewerkers voor onze flexpool:  Solliciteer direct

Voor onze locaties in Zaanstad en in de Haarlemmermeer e.o. zijn wij opzoek naar meerdere (parttime) 
Wij zoeken enthousiaste medewerkers met een sport- of pedagogische opleiding (minimaal MBO 3) conform de eisen die de cao Kinderopvang stelt.
Als pedagogisch medewerker van de flexpool ben je parttime beschikbaar om in te vallen binnen onze verschillende opvangvormen: Peuteropvang, Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang, in de regio Zaanstad of in de Haarlemmermeer. Naast de dagelijkse verzorging van de kinderen creëer je een veilig en geborgen gevoel voor kinderen, in een huiselijke omgeving.

Wat ga je doen?
Werken met kinderen, ze entertainen, creatief zijn, een glimlach tevoorschijn toveren, dat is wat jou blij maakt, met gemak organiseer jij de leukste activiteiten en soms doe je spontaan mee, je houdt de veiligheid altijd in het oog en zorgt voor de begeleiding.

Handig om te weten*
De werktijden:

BSO: tussen 14.00 uur en 18:30 uur
VSO diensten van 07:30 uur tot 08:45 uur,
KDV/PO: tussen 7.00 uur en 18.30 uur

Voor onze locaties in de Zaanstreek zijn wij opzoek naar (parttime) chauffeurs voor het vervoer van kinderen.
(Werktijden tussen 14.00 en 15.30 uur en soms in de ochtend tussen 8.00 en 8.30 uur, tijdens schoolvakanties andere uren/tijden
 Solliciteer direct

Voor onze BSO locatie in Koog aan Zaan zijn wij op zoek naar een gespecialiseerd pedagogisch medewerker voor minimaal 17 uur per week. Solliciteer direct

Bij BSO Dynamica in Koog aan de Zaan komen kinderen naar de opvang vanaf het speciaal onderwijs, maar soms ook kinderen van regulier onderwijs in de omgeving.

Dit is wat je doet:
Werken met kinderen, ze entertainen, creatief zijn, een glimlach tevoorschijn toveren, dat is wat jou blij maakt, met gemak organiseer jij de leukste activiteiten en soms doe je spontaan mee, je houdt de veiligheid altijd in het oog en zorgt voor de begeleiding.

Handig om te weten
De werktijden zijn tussen 14.00 uur en 18:30 uur. Tijdens schoolvakanties werk je soms ook hele dagen. Dit regel je onderling met je team.

Werkdagen: de woensdag en vrijdag wisselen om de week (de ene week ma,di,wo,do, de andere week ma,di,do,vr.)

Je komt te werken in een hecht team, er wordt intensief gewerkt maar op z’n tijd ook veel gelachen. Wij willen graag dat de kinderen en hun ouders tevreden zijn, maar zeker ook de medewerkers van Babino.

Voor uitgebreide informatie over onze vacatures kan je naar onze bedrijfspagina op indeed.

HET IS AAN JOU…

Ben je op zoek naar een leuke baan in de kinderopvang en staat jouw droombaan hier niet tussen?
Stuur ons een mailtje (personeelszaken@babino.nl) waarin je laat weten wat jouw wensen zijn, we nemen dan contact met je op om te kijken of er mogelijkheden zijn.

Stage

Babino is voortdurend op zoek naar opkomende talenten, hiervoor hebben wij diverse stageplekken beschikbaar.

Op elke locatie van Babino kunnen wij voldoende begeleiding bieden om een leuke en leerzame stageplaats te creëren voor stagiaires.

We kunnen plaatsen voor de volgende stages aanbieden:

Stage kinderopvang Beroeps opleidende leerweg (BOL)

Stage Sport en bewegen

Stage Administratie

Snuffelstage kinderopvang

Heb je interesse in een stageplek?

Als je op zoek bent naar een leuke en leerzame stageplek, neem dan contact met ons op

via telefoon nummer 075-2020389 of via de mail:  Personeelszaken@babino.nl

Babino B.V.
Peuteropvang Zaanstad B.V.

Kerkstraat 2
1551 BN Westzaan
Telefoon: 075-2020389
E-mail: info@babino.nl

© copyright Babino B.V. 2018   |   All Rights Reserved   |   Algemene voorwaarden  |  General terms and conditions   |  Privacy verklaring & Cookies