Welkom bij De Caleidoscoop

Kinderopvang De Caleidoscoop is gevestigd in Hoofddorp en beschikt over een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Kinderen van 0 t/m 12 jaar worden hier door onze pedagogisch medewerker opgevangen. Beide groepen stralen een huiselijke en warme sfeer uit, waarbij onze pedagogisch medewerkers optimaal kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van uw kind(eren).

Kinderopvang

Kinderdagverblijf de Caleidoscoop is gelegen in basisschool de Caleidoscoop in Hoofddorp. Samen met de school vormt Babino een integraal kindcentrum (IKC). Dit betekent dat wij met elkaar samenwerken vanuit één visie, één team en één plan. Alle kinderen worden binnen een IKC in één doorgaande lijn gevolgd totdat zij 13 jaar zijn. Wanneer kinderen 4 jaar worden, kunnen zij gemakkelijk doorstromen naar school. Er worden gezamenlijke activiteiten gedaan, waardoor kinderen de leerkrachten van school alvast leren kennen.

Het kinderdagverblijf heeft één verticale groep met een eigen lokaal in de school. Een verticale groep betekent dat kinderen van 0 tot 4 jaar op dezelfde groep worden opgevangen. Er is een vast team van pedagogisch medewerkers werkzaam op de locatie, welke de kinderen en de ouders goed kent. Het team probeert een echte thuissfeer op de groep te creëren, waarbij warmte en een veilige omgeving centraal staan.

Het lokaal waar de kinderen worden opgevangen is ingericht met verschillende speelhoeken. Ook is er voor de kleinste baby’s een grondbox aanwezig, waar zij rustig kunnen spelen. Gedurende het jaar wordt er gewerkt met verschillende thema’s. Tijdens deze thema’s komen leuke en leerzame activiteiten aan bod. Hierbij valt te denken aan knutsel- en muziekactiviteiten. Naast de eigen ruimte in de school kan er ook buiten worden gespeeld op het naastgelegen schoolplein of binnen in de gymzaal van de school.

Van al dat spelen krijgen de kinderen natuurlijk trek. Er wordt gevarieerd gegeten op het kinderdagverblijf, waarbij de kinderen in de ochtend fruit en in de middag groenten eten. Tussen de middag krijgen de kinderen een warme en gezonde maaltijd aangeboden, bereid door de kok van Babino. De maaltijden zijn aangepast aan de verschillende leeftijden en daarbij kan ook rekening worden gehouden met eventuele allergieën.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 7.00 – 18.30 uur

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang De Caleidoscoop bestaat uit één basisgroep, De Duikers. De ruimte is ingedeeld met verschillende uitdagende hoeken, zoals een huishoek en bouwhoek. Daarnaast is er voldoende materiaal aanwezig waarmee de kinderen creatief aan de slag kunnen gaan, of ze doen gezellig samen een spelletje. Ook in de hal kunnen de kinderen zich goed vermaken.

Voor de sportieve activiteiten mag er gebruik gemaakt worden van de gymzaal, maar er wordt ook volop buiten gespeeld op het mooie schoolplein.

Elke dag wordt er een activiteit aangeboden, maar omdat BSO-tijd ook de vrije tijd van kinderen is, er is ook voldoende tijd en ruimte om lekker te ontspannen en je eigen ding te doen.

Per schoolvakantie wordt er een leuk, uitdagend en gevarieerd activiteitenprogramma gemaakt, inclusief uitstapje(s). Denk hierbij aan koken voor de lunch, sport- en spel, creatieve activiteiten en bijvoorbeeld een uitje naar het bos, een leuk speelpark of de bowlingbaan.

Openingstijden

Voorschoolse opvang*:

Maandag, dinsdag en donderdag van 7.00 – aanvang school

Naschoolse opvang*:

Maandag, dinsdag en donderdag van einde school – 18.30 uur

Vakantieopvang/studiedagen*:

Maandag, dinsdag en donderdag van 7.00/8.00 – 18.30 uur

 

* Bij voldoende aanmeldingen opent de BSO ook op woensdag en vrijdag

Benieuwd naar de vestiging?

kom kijken en meld u aan voor een 
rondleiding. Of meld uw kind direct aan via het
online inschrijfformulier.

rondleiding inschrijven

Tarieven

Wilt u weten wat de kosten voor u per maand zijn?
Hieronder kunt u de uurtarieven bekijken.

Bekijk tarieven

Adres

Kinderopvang
Buitenschoolse opvang


De Caleidoscoop
Hammarskjöldstraat 232
2131 VN Hoofddorp

Telefoonnummer(s):

KDV: 06-54722166
BSO: 06-54722166

Samenwerkingspartner(s)

ICBS De Caleidoscoop

Neem contact met ons op via de mail

123movies
embed google map

Rapporten en registratie

Inspectierapport KDV
Inspectierapport BSO

Registratienummer Landelijk Register (LRKP)

KDV: 161738060
BSO: 174411534