Onze werkwijze

Babino is een kinderopvangorganisatie die al vele jaren actief is in de branche. Er zijn verschillende vestigingen van Babino in de regio Zaanstad en de Haarlemmermeer. Babino biedt professionele opvang aan in een vertrouwde omgeving. Ieder kind is uniek bij ons en veiligheid en betrouwbaarheid staan voorop!

Babino is een open en flexibele organisatie die zich richt op kwaliteit en professionaliteit. Om deze kwaliteit te waarborgen beseffen wij ons goed dat het pedagogisch beleid nooit af zal zijn, daarom zijn wij constant opzoek naar verbetering.

In het pedagogisch beleidsplan leest u alles over de werkwijze van Babino. Het beleidsplan is gebaseerd op de vier competenties, zoals zij genoemd worden in het kwaliteitsconvenant van de Branchevereniging Kinderopvang en de Belangenvereniging Ouders in de Kinderopvang (BOINK). In het pedagogisch beleidsplan lichten wij onze visie op pedagogisch handelen en onze doelen toe.

link naar pedagogisch beleidsplan

Sporten op de buitenschoolse opvang

Babino vindt het belangrijk dat kinderen genoeg bewegen, plezier hebben en samen spelen. Er wordt voor de kinderen een ruim aanbod activiteiten aangeboden tijdens de buitenschoolse opvang. Onze pedagogisch medewerkers richtten hun activiteiten op het stimuleren van de ontwikkeling van uw kind(eren), zoals het verbeteren van de motorische vaardigheden en de sociale interacties. Daarbij houden de pedagogisch medewerkers rekening met het niveau van de kinderen en passen ze hier de spellen op aan. De pedagogisch medewerkers stimuleren de kinderen om mee te doen met activiteiten, die zoveel mogelijk in groepsverband worden gedaan. Kinderen worden ook uitgedaagd hun eigen ideeën in te brengen en nieuwe spellen uit te proberen.

Sporten gaat niet alleen maar om presteren! Babino wil kinderen mee geven dat bewegen leuk is. Tijdens het uitvoeren van de activiteiten staat plezier voorop!

ABC-zwemmen

Babino vindt het belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om te leren zwemmen. Daarom biedt Babino  zwemlessen aan voor kinderen van de buitenschoolse opvang. Wanneer uw kind staat ingeschreven bij één van de buitenschoolse opvang vestigingen in de Zaanstreek, kunt u uw kind aanmelden voor zwemles. De zwemlessen vinden plaats bij Zwembad Zaangolf in Koog aan de Zaan. De kinderen zwemmen via Babino op de maandag- en donderdagmiddag.

In ons protocol ‘Diplomazwemmen’ leest u meer informatie over hoe Babino dit voor u kan organiseren.

link naar zwemprotocol

Zwemles vanuit onze BSO-vestigingen in de Haarlemmermeer is op dit moment niet mogelijk.

Integraal kindcentrum (IKC)

Op diverse locaties groeien wij naar een Integraal kindcentrum (IKC). Een Integraal kindcentrum is een plek waar iedereen samen werkt vanuit één visie, één team en één plan. Binnen het IKC worden baby’s, peuter, kleuters en kinderen tot 13 jaar in één doorgaande lijn gevolgd.

Samen met de leerkrachten stemmen wij onze educatieve programma’s op elkaar af. Kinderen gaan daardoor gemakkelijk over van het kinderdagverblijf/peuteropvang naar de basisschool. De pedagogisch medewerkers en leerkrachten hebben regelmatig overleg met elkaar. Alles is erop gericht om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden in hun ontwikkeling, waardoor ze al tijdig in kleine stapjes goed worden voorbereid op het basisonderwijs.

Gezonde kinderopvang

Babino Kinderopvang is een organisatie die volop in ontwikkeling is en blijft. Een onderdeel van deze ontwikkeling is ons beleid ten aanzien van de gezonde kinderopvang. Het Voedingsbeleid neemt een belangrijke plaats in binnen onze gezonde kinderopvang. Het beschrijft o.a. het voedingsaanbod, de rol van de pedagogisch medewerker, en de richtlijnen t.a.v. bereiden, bewaren en hygiëne.

Babino biedt op de kinderdagverblijven tussen de middag een warme maaltijd aan. Als werkende ouder/verzorger heeft u een druk leven, waarin u zoveel mogelijk tijd met uw kinderen wilt doorbrengen. Het kan voor ouders stressvol zijn om na een lange werkdag een gezonde maaltijd te moeten bereiden. Met deze service hebben de kinderen deze maaltijd al op de opvang gehad, en kunnen zij thuis dus ook makkelijk nog een broodje eten.

Vakanties en sluitdagen

Schoolvakanties 2023

Voorjaarsvakantie 25 februari t/m 5 maart 2023
Meivakantie 22 april t/m 7 mei 2023
Zomervakantie 22 juli t/m 3 september 2023
Herfstvakantie 21 oktober t/m 29 oktober 2023
Kerstvakantie 23 december 2023 t/m 7 januari 2024

Sluitdagen 2023

Tweede Paasdag 10 april 2023 (maandag)
Koningsdag 27 april 2023 (donderdag)
Hemelvaartsdag 18 mei 2023 (donderdag)
Tweede Pinksterdag 29 mei 2023 (maandag)
Eerste Kerstdag 25 december 2023 (maandag)

Tweede Kerstdag 26 december 2023 (dinsdag)

Vakanties Peuteropvang

Voorjaarsvakantie 25 februari t/m 5 maart 2023
Meivakantie 22 april t/m 7 mei 2023
Zomervakantie 22 juli t/m 3 september 2023
Herfstvakantie 21 oktober t/m 29 oktober 2023
Kerstvakantie 23 december 2023 t/m 7 januari 2024

Sluitdagen Peuteropvang 2023

Tweede Paasdag  10 april 2023 (maandag)
Hemelvaartsdag  18 mei 2023 (donderdag)
                                19 mei 2023 (vrijdag)
Tweede Pinksterdag 29 mei 2023 (maandag)

Sluitweek 2023

14 augustus t/m 20 augustus 2023
(Deze sluitweek geldt alleen voor BSO Sport Assendelft, BSO de Zoeker, BSO de Brandakker, BSO Olympia, BSO de Heidebijtjes, KDV Ippel Stippel, KDV Zaandijk en KDV Assendelft)