De peuteropvang

Gedurende de reguliere schoolweken komen de peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar naar de peuteropvang. Samen met vriendjes en vriendinnetjes komen de kinderen genieten van de opvang en de activiteiten die Babino te bieden heeft. Ze leren samenspelen, samen delen, ontwikkelen van de motoriek en krijgen een gericht taalaanbod.

Ieder kind leert en groeit in zijn of haar eigen tempo. Sommige kinderen hebben meer ondersteuning nodig en komen hierdoor in aanmerking voor een VVE-plaatsing. Verschillende Babino vestigingen bieden dit programma aan. Kinderen leren spelenderwijs over herkenbare thema’s. Er is daarbij extra veel aandacht voor taal een woordenschat. VVE helpt kinderen een goede start te maken op de basisschool.

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

De gemeente subsidieert de peuterplaats voor VVE-doelgroepkinderen voor 2 dagdelen per week. Uw kind komt dan 4 dagdelen per week en u betaalt voor slechts 2 dagdelen per week. Om in aanmerking te komen voor een VVE-plaatsing is er een doorverwijzing van het consultatiebureau/Centrum Jong nodig. U kunt hier informeren of uw kind in aanmerking komt voor een VVE-plaatsing. Het VVE-traject is voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

Op de VVE-locaties worden vier keer per jaar thema bijeenkomsten georganiseerd over een onderwerp dat betrekking heeft op de opvoeding en ontwikkeling. Hier wordt vaak samengewerkt met bijvoorbeeld de bibliotheek, opvoedbureaus en deskundigen. Deze bijeenkomsten zijn verplicht voor de ouder(s)/verzorger(s) met een VVE-subsidie.

link naar VVE-beleid

Wat ouders over ons zeggen

Irma Koppens, Assendelft

“Mijn mannetje gaat met veel plezier naar Babino aan de Dorpsstraat in Assendelft. Spelen met zijn vriendjes maar vooral knuffelen en spelen met zijn ‘juffen’ in de rode groep! Super bedankt. Bij jullie laat ik mijn belangrijkste bezit met een gerust hart achter! Het blijft ook niet alleen bij spelen en knuffelen. Wat ontwikkelt hij zich toch goed mede door jullie!”

Kim Eilert-Schrijver, Hoofddorp

“Super! Onze kinderen gaan altijd met plezier naar Babino. Ze ondernemen veel! Ik raad het iedereen aan!”

Pedagogisch beleid

Pedagogisch beleidsplan
Pedagogisch werkplan PO

VVE-methode ‘Piramide Digitaal’

Om de doorgaande leerlijn naar de basisschool te bevorderen werkt Babino met de methode ‘Piramide Digitaal’. Piramide Digitaal stimuleert jonge kinderen in hun ontwikkeling door een combinatie van spelen, werken en leren. Kinderen die extra steun nodig hebben, krijgen speciale aandacht in de vorm van tutorring, taalstimulering en spel. Ouders worden betrokken bij het programma door onder andere thuis met hun kind activiteiten te doen die aansluiten bij wat het kind bij de opvang heeft gedaan.

Bekijk onze vestigingen

Babino beschikt over meerdere vestigingen waar opvang geboden wordt. Op onze vestigings pagina kunt u een keuze maken uit de opvangsoort die u zoekt en de vestigingen bekijken.

Wanneer u een vestiging opent, kunt u informatie vinden over de betreffende opvang soort.

bekijk vestigingen

Filmpje

Wij helpen u graag!

Bij vragen kunt u contact opnemen met ons hoofdkantoor.

Babino BV
Kerkstraat 2
1551 BN Westzaan

Telefoon: 075 2020389
E-mail: info@babino.nl

Peuteropvang Zaanstad BV
Kerkstraat 2
1551 BN Westzaan

Telefoon: 075 2020389
E-mail: info@babino.nl