Welkom bij De Jagersplas

Kinderopvang De Jagersplas is gevestigd in Zaandam en beschikt over een kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang. In samenwerking met OBS De Jagersplas, vormt Babino een integraal kindcentrum (IKC). Kinderen kunnen hier van 0 tot 13 jaar op dezelfde en veilige plek opgevangen worden. De pedagogisch medewerkers dragen zorg voor de ontwikkeling van uw kind(eren).

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf De Jagersplas bevindt zich in de school van OBS De Jagersplas. Samen met de school vormt Babino een integraal kindcentrum (IKC). Dit betekent dat wij met elkaar samenwerken vanuit één visie, één team en één plan. Alle kinderen worden binnen een IKC in één doorgaande lijn gevolgd totdat zij 13 jaar zijn.

Een groot voordeel van de ligging in het schoolgebouw en de samenwerking is dat kinderen na het kinderdagverblijf, wanneer zij 4 jaar worden, kunnen doorstromen naar de school. Tussen het kinderdagverblijf en de school worden veel gezamenlijke activiteiten gedaan en is er veel contact onderling. Op deze manier kennen de kinderen van het kinderdagverblijf de leerkrachten al van school, zodat het wennen later op een natuurlijke manier verloopt.

Het kinderdagverblijf heeft twee horizontale groepen met elk hun eigen ruimte in het schoolgebouw. Op de ene groep worden kinderen van 0-2 jaar opgevangen, op de andere groep kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar oud. Elke ruimte is ingericht met verschillende speelhoeken en materialen. Naast de eigen ruimte kan er buiten gespeeld worden in de naastgelegen natuurspeeltuin, welke is voorzien van een kippenhok, een moestuin, een speelhuisje met glijbaan, een zandbak en rondom loopt een pad waar de kinderen kunnen fietsen. Binnen kan er ook gebruik worden gemaakt van de gymzaal van de school.

Voor de kinderen wordt er gevarieerd eten bereid, in de ochtend fruit en in de middag groenten. Daarnaast wordt er tussen de middag een warme en gezonde maaltijd bereid door de kok van Babino. De maaltijden zijn aangepast aan de verschillende leeftijden van de kinderen.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 7.00 – 18.30 uur

Peuteropvang

Bij peuteropvang De Jagersplas worden zowel kind en ouder iedere ochtend met een warm welkom begroet. De kleurrijke vestiging beschikt over een mooie groepsruimte die gelegen is in OBS de Jagersplas. Babino biedt hier naast peuteropvang ook kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang aan.

Op een speelse wijze wordt uw kind voorbereid op de basisschool. Met thema’s en activiteiten uit het VVE-programma Piramide digitaal bieden de pedagogisch medewerkers een divers dagritme aan. Naast het aanbod uit het VVE-programma Piramide digitaal, zetten de pedagogisch medewerkers van de vestiging hun kwaliteiten in, om activiteiten aan te bieden. Uw kind wordt uitgedaagd om zichzelf te ontwikkelen, samen te spelen en elkaar te helpen.

De groep beschikt over een natuurspeelplaats, waar de kinderen elke dag buiten spelen. Ze kunnen hier over het pad fietsen, picknicken aan de tafel, spelen in het huisje en verstoppen achter de bomen. Ook kunnen de kinderen op de speelplaats de kippen verzorgen, zij hebben hun eigen hok.

Openingstijden
Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 – 12.30 uur

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang De Jagersplas bestaat uit 2 basisgroepen, De Waterlelie en De Libelle.

De Waterlelie-groep wordt ’s ochtends gebruikt voor de peuteropvang, maar biedt ook voldoende uitdagende speelhoeken en materialen voor de jongste kinderen van de BSO.

De Libelle-groep maakt gebruik van een lokaal in school en een deel van de grote hal in school. In het lokaal kunnen de kinderen even ontspannen in de chill-hoek, of rustig knutselen en spelen met het poppenhuis. In de hal worden de actievere activiteiten aangeboden, zoals de bouwhoek, timmeren en de voetbaltafel. Voor de sportieve activiteiten wordt gebruik gemaakt van de gymzaal.

Buiten wordt er gespeeld op het grote schoolplein van De Jagersplas, maar ook kan er gebruik gemaakt worden van de andere speelpleinen rondom de scholen.

Elke dag wordt er een activiteit aangeboden, maar omdat BSO-tijd ook de vrije tijd van kinderen is, er is ook voldoende tijd en ruimte om lekker je eigen ding te doen.

Per vakantie wordt er een leuk, uitdagend en gevarieerd activiteitenprogramma gemaakt, inclusief uitstapje(s). Denk hierbij aan koken voor de lunch, sport- en spel, creatieve activiteiten en bijvoorbeeld een uitje naar het bos, een leuk speelpark of de bowlingbaan.

Deze BSO-locatie vormt samen met OBS De Jagersplas een integraal kindcentrum (IKC). Een integraal kindcentrum is een plek waar iedereen samenwerkt vanuit één visie, één team en één plan.

Openingstijden

Voorschoolse opvang:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 – aanvang school

Naschoolse opvang:

Maandag t/m vrijdag van einde school – 18.30 uur

Vakantieopvang/studiedagen:

Maandag t/m vrijdag van 7.00/8.00 – 18.30 uur

Benieuwd naar de vestiging?

kom kijken en meld u aan voor een 
rondleiding. Of meld uw kind direct aan via het
online inschrijfformulier.

rondleiding inschrijven

Tarieven

Wilt u weten wat de kosten voor u per maand zijn?
Hieronder kunt u de uurtarieven bekijken.

Bekijk tarieven

Adres

Kinderopvang
Peuteropvang
Buitenschoolse opvang


De Jagersplas
Brasemermeer 23b
1509 GE Zaandam

Telefoonnummer(s):

KDV: 06-55391335
PO: 06-51923605
BSO: 06-51923605

Samenwerkingspartner(s)

OBS De Jagersplas

Neem contact met ons op via de mail

embedgooglemap.net

Rapporten en registratie

Inspectierapport KDV
Inspectierapport PO
Inspectierapport BSO

Registratienummer Landelijk Register (LRKP)

KDV: 134315649
PO: 257797786
BSO: 222349633