Welkom bij De Voorzaan Haven

Kinderopvang De Voorzaan Haven is gevestigd in Zaandam en beschikt over een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang.  Beide groepen bieden uitdaging voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. De pedagogisch medewerkers dragen zorg voor de ontwikkeling van uw kind(eren).

Kinderopvang

De Voorzaan Haven bevindt zich in een eigen lokaal in OBS De Voorzaan Haven. Samen met de school vormt Babino een integraal kindcentrum (IKC). Dit betekent dat wij met elkaar samenwerken vanuit één visie, één team en één plan. Alle kinderen worden binnen een IKC in één doorgaande lijn gevolgd totdat zij 13 jaar zijn.

Deze locatie heeft één verticale groep, wat betekent dat kinderen van 0 tot 4 jaar in één groep worden opgevangen. Door deze samenstelling zitten er zowel jonge baby’s als peuters op de groep.

Iedere baby heeft zijn eigen ritme, welke de pedagogisch medewerkers per kind apart volgen. De dreumesen en peuters hebben daarentegen wel een gezamenlijk ritme gedurende de dag.

Het kinderdagverblijf is ingericht met aparte speelhoeken met speelgoed voor kinderen van verschillende leeftijden. Voor de jongste baby’s is er een grondbox en een hoge box, waarin zij rustig zelf kunnen spelen.

Binnen wordt er aandacht besteed aan verschillende activiteiten die aansluiten bij de maandelijkse thema’s waarmee wordt gewerkt. Deze thema’s veranderen op basis van de seizoenen en de feestdagen. Op deze manier is er het gehele jaar door een wisselend aanbod van allerlei leuke activiteiten voor de kinderen.

Naast het eigen lokaal in de school maakt het kinderdagverblijf buiten gebruik van het aangesloten peuterplein en de buitenruimte van school. Er wordt gedurende het jaar zoveel mogelijk met de kinderen naar buiten gegaan.

Van al dat spelen krijgen de kinderen natuurlijk trek. Er wordt gevarieerd gegeten op het kinderdagverblijf, waarbij de kinderen in de ochtend fruit en in de middag groenten eten. Tussen de middag krijgen de kinderen een warme en gezonde maaltijd aangeboden, bereid door de kok van Babino. De maaltijden zijn aangepast aan de verschillende leeftijden van de kinderen.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 7.00 – 18.30 uur

Buitenschoolse opvang

In het zuiden van Zaandam is onze BSO De Voorzaan Haven gevestigd. Samen met het kinderdagverblijf heeft de buitenschoolse opvang een eigen vleugel in de school. Hier bevinden zich 2 basisgroepen, het Blauwe Anker en de Rode Zeilboot. In het lokaal van het Blauwe Anker kunnen de kinderen spelen in de huishoek, autohoek of lekker creatief aan de slag. De Rode Zeilboot beschikt over de grote hal, met o.a. een bouwhoek en waar kinderen gezellig samen een spelletje kunnen spelen. Voor sportieve activiteiten kan er gebruik gemaakt worden van de gymzaal, maar ook buiten is daar voldoende ruimte. Naast het eigen speelplein, is er een voetbalveld en ook een grote speeltuin waar de kinderen hun energie goed kwijt kunnen.

Elke dag wordt er een activiteit aangeboden, maar omdat BSO-tijd ook de vrije tijd van kinderen is, er is ook voldoende tijd en ruimte om lekker te ontspannen en je eigen ding te doen.

Per vakantie wordt er een leuk, uitdagend en gevarieerd activiteitenprogramma gemaakt, inclusief uitstapje(s). Denk hierbij aan koken voor de lunch, sport- en spel, creatieve activiteiten en bijvoorbeeld een uitje naar het bos, een leuk speelpark of de bowlingbaan. De kinderen van Babino BSO-locatie De  Gouw worden in vakanties ook bij  buitenschoolse opvang De Voorzaan Haven opgevangen.

De kinderen worden door de pedagogisch medewerkers of één van de chauffeurs van Babino uit school gehaald. De kinderen worden lopend, fietsend, met de bakfiets, de BSO-bus of auto opgehaald. Dit is afhankelijk van de afstand en de openingstijden van de scholen. Tijdens het vervoer staat veiligheid absoluut voorop!

Deze BSO-locatie vormt samen met OBS De Voorzaan Haven een integraal kindcentrum (IKC). Een integraal kindcentrum is een plek waar iedereen samenwerkt vanuit één visie, één team en één plan.

Openingstijden

Voorschoolse opvang:

Maandag, woensdag en vrijdag van 7.00 – aanvang school

Naschoolse opvang:

Maandag t/m vrijdag van einde school – 18.30 uur

Vakantieopvang/studiedagen:

Maandag t/m vrijdag van 7.00/8.00 – 18.30 uur

Benieuwd naar de vestiging?

kom kijken en meld u aan voor een 
rondleiding. Of meld uw kind direct aan via het
online inschrijfformulier.

rondleiding inschrijven

Tarieven

Wilt u weten wat de kosten voor u per maand zijn?
Hieronder kunt u de uurtarieven bekijken.

Bekijk tarieven

Adres

Kinderopvang
Buitenschoolse opvang


De Voorzaan Haven
Baltischestraat 25
1506 NM Zaandam

Telefoonnummer(s):

KDV: 06-50889789
BSO:06-50889789

Samenwerkingspartner(s)

OBS De Voorzaan

Neem contact met ons op via de mail

123movies-i.net

Rapporten en registratie

Inspectierapport KDV
Inspectierapport BSO

Registratienummer Landelijk Register (LRKP)

KDV: 154162681
BSO: 181482897