Welkom bij IKC De Lente

Kinderopvang De Lente is gevestigd in Abbenes en beschikt over een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Kinderen van 0 t/m 12 jaar worden hier door onze pedagogisch medewerker opgevangen. Beide groepen stralen een huiselijke en warme sfeer uit, waarbij onze pedagogisch medewerkers optimaal kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van uw kind(eren).

Kinderopvang

Kinderdagverblijf IKC de Lente is gelegen in een rustige en kindvriendelijke omgeving in Abbenes. Het kinderdagverblijf heeft een eigen lokaal in het schoolgebouw van IKC de Lente. Samen met de school vormt Babino een integraal kindcentrum (IKC). Dit betekent dat wij met elkaar samenwerken vanuit één visie, één team en één plan. Alle kinderen worden binnen een IKC in één doorgaande lijn gevolgd totdat zij 13 jaar zijn. Er worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd tussen Babino en de school. Kinderen maken alvast kennis met de leerkrachten en werkwijze van de school.

Het kinderdagverblijf biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Het betreft één verticale groep, wat betekent dat kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar bij elkaar op de groep zitten. Hierdoor zitten bijvoorbeeld ook broertjes en zusjes op dezelfde groep, dit geeft een vertrouwd gevoel voor de kinderen.

In het lokaal van het kinderdagverblijf zijn verschillende speelhoeken gecreëerd voor de kinderen. Voor de jongste baby’s is er een grondbox aanwezig waar zij rustig kunnen spelen. Voor de grotere kinderen zijn er verschillende materialen aanwezig waar ze mee kunnen spelen. Naast de mogelijkheid om vrij te spelen, worden er door de pedagogisch medewerkers ook regelmatig activiteiten aangeboden, zoals knutselen of zingen/muziek maken. Buiten kan er gespeeld worden op het (omheinde) grasveldje en schoolplein.

Naast dat kinderen kunnen bewegen en spelen, wordt er gedurende de dag gezorgd voor gezonde voeding. In de ochtend krijgen de kinderen fruit en in de middag groenten te eten. Tussen de middag wordt er een warme maaltijd aangeboden, bereid door de kok van Babino. De maaltijden zijn aangepast aan de verschillende leeftijden van de kinderen.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 7.00 – 18.30 uur

Buitenschoolse opvang

Gelegen in het rustige, kindvriendelijke Abbenes ligt buitenschoolse opvang IKC De Lente. De BSO beschikt over een eigen lokaal in het schoolgebouw van IKC de Lente. Hier kunnen de kinderen knutselen, even relaxen met een boekje op de bank, of lekker spelen in één van de ingerichte hoeken. Naast het eigen lokaal kan er altijd heerlijk gespeeld worden op het grote speelplein en wordt er soms gebruik gemaakt van het gymlokaal van school. Elke dag wordt er een activiteit aangeboden, maar omdat BSO-tijd ook de vrije tijd van kinderen is, er is ook voldoende tijd en ruimte om lekker te ontspannen en je eigen ding te doen.

Gecombineerd met ons kinderdagverblijf op dezelfde locatie kunt u uw kinderen van 0 t/m 12 jaar met een gerust hart bij ons brengen.

Per vakantie wordt er een leuk, uitdagend en gevarieerd activiteitenprogramma gemaakt, inclusief uitstapje(s). Denk hierbij aan koken voor de lunch, sport- en spel, creatieve activiteiten en bijvoorbeeld een uitje naar het bos, een leuk speelpark of de bowlingbaan.

De kinderen worden door de pedagogisch medewerkers of één van de chauffeurs van Babino uit school gehaald. De kinderen worden lopend of met de auto opgehaald. Dit is afhankelijk van de afstand en de openingstijden van de scholen. Tijdens het vervoer staat veiligheid absoluut voorop!

Deze BSO-locatie vormt samen met school een integraal kindcentrum (IKC). Een integraal kindcentrum is een plek waar iedereen samenwerkt vanuit één visie, één team en één plan.

Openingstijden

Voorschoolse opvang:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 – aanvang school

Naschoolse opvang:

Maandag t/m vrijdag van einde school – 18.30 uur

Vakantieopvang/studiedagen:

Maandag t/m vrijdag van 7.00/8.00 – 18.30 uur

Benieuwd naar de vestiging?

kom kijken en meld u aan voor een 
rondleiding. Of meld uw kind direct aan via het
online inschrijfformulier.

rondleiding inschrijven

Tarieven

Wilt u weten wat de kosten voor u per maand zijn?
Hieronder kunt u de uurtarieven bekijken.

Bekijk tarieven

Adres

Kinderopvang
Buitenschoolse opvang


IKC De Lente
Langerak 42
2157 PG Abbenes

Telefoonnummer(s):

KDV:06-19882025
BSO: 06-19882025

Samenwerkingspartner(s)

IKC De Lente

Neem contact met ons op via de mail

embedgooglemap.net

Rapporten en registratie

Inspectierapport KDV
Inspectierapport BSO

Registratienummer Landelijk Register (LRKP)

KDV: 228989899
BSO: 500489993