Welkom bij Westzaan

Kinderopvang Westzaan is gevestigd in Westzaan en beschikt over een kinderdagverblijf en peuteropvang. Het kinderdagverblijf is gelegen aan het kantoor van Babino, de peuteropvang is gelegen aan het schoolplein van OBS De Kroosduiker Noord.

Kinderopvang

Kinderdagverblijf Westzaan is gelegen in het mooie en rustige Westzaan. Het betreft een kleinschalige locatie met twee aparte groepen: een babygroep en een peutergroep. Deze twee groepen liggen naast elkaar en zijn door middel van grote ramen en een hal van elkaar gescheiden. Elke groep heeft zijn eigen ruimte waar de kinderen kunnen spelen in de verschillende speelhoeken. Op de babygroep is er voor de jongste baby’s een aparte grondbox aanwezig waar zij rustig kunnen spelen.

Doordat Kinderdagverblijf Westzaan een kleine locatie is en de groepen naast elkaar liggen, is er intensief contact tussen beide groepen. Dit zorgt voor een betrokken en vertrouwd gevoel, zowel voor de kinderen en ouders als voor de pedagogisch medewerkers.

Iedere baby heeft zijn eigen ritme, welke de pedagogisch medewerkers per kind apart volgen. De dreumesen en peuters hebben daarentegen wel een gezamenlijk ritme gedurende de dag.

Voor zowel de baby- als de peutergroep geldt dat de pedagogisch medewerkers zoveel mogelijk met de kinderen naar buiten gaan. De naastgelegen buitenspeelplaats, welke wordt gebruikt door de baby- en peutergroep, is niet heel groot opgezet. Hoewel kinderen hier leuk kunnen spelen op de fietsjes en in de zandbak, trekken de pedagogisch medewerkers van deze locatie er vaak op uit met de kinderen. Er wordt gewandeld met de bolderwagen naar verschillende speelpleintjes in de buurt of naar het peuterplein van Peuteropvang Westzaan.

Binnen wordt er op beide groepen vaak geknutseld. Dit gebeurt aan de hand van verschillende thema’s die steeds weer veranderen op basis van de seizoenen en de feestdagen.

Van al dat spelen krijgen de kinderen natuurlijk trek. Er wordt gevarieerd gegeten op het kinderdagverblijf, waarbij de kinderen in de ochtend fruit en in de middag groenten eten. Tussen de middag krijgen de kinderen een warme en gezonde maaltijd aangeboden, bereid door de kok van Babino. De maaltijden zijn aangepast aan de verschillende leeftijden van de kinderen.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 7.00 – 18.30 uur

Peuteropvang

Peuteropvang Westzaan is een kleinschalige vestiging die in de ochtenden geopend is. De peuteropvang is voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De groepsruimte is gevestigd in het gebouw naast OBS de Kroosduiker. Samen met de basisschool vormen wij een integraal kindcentrum (IKC), waarbij kinderen in één doorgaande leerlijn worden gevolgd.

De ruimte van de vestiging is ingericht met een ruim aanbod aan materialen. Aan de hand van de speelhoeken is duidelijk te zien welk thema er die periode aan bod is. Op het plein kunnen de kinderen spelen in het speeltoestel of fietsen en rennen. Het plein is gelegen naast het schoolplein van de basisschool, de kinderen kunnen contact maken met elkaar en alvast kennis maken voor wanneer zij vier jaar worden.

De pedagogisch medewerkers bieden de kinderen en ouders een warm welkom bij binnenkomst. Het contact met ouders wordt goed onderhouden door de pedagogisch medewerkers, waardoor er een gemoedelijke sfeer heerst.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8.30 – 12.30 uur

Benieuwd naar de vestiging?

kom kijken en meld u aan voor een 
rondleiding. Of meld uw kind direct aan via het
online inschrijfformulier.

rondleiding inschrijven

Tarieven

Wilt u weten wat de kosten voor u per maand zijn?
Hieronder kunt u de uurtarieven bekijken.

Bekijk tarieven

Adres

Kinderopvang
Peuteropvang


Westzaan PO
Torenstraat 5
1551 BK Westzaan

Westzaan KDV
Kerkstraat 2
1551 BN Westzaan

Telefoonnummer(s):

KDV: 06-30941012
PO:06-30859752

Samenwerkingspartner(s)

OBS De Kroosduiker

Neem contact met ons op via de mail

123movies
123movies

Rapporten en registratie

Inspectierapport KDV
Inspectierapport PO

Registratienummer Landelijk Register (LRKP)

KDV: 188824340
PO: 129612960