Welkom bij Herman Gorter

Kinderopvang Herman Gorter is gevestigd in Zaandam en beschikt over een kinderdagverblijf, peuteropvang en 2 buitenschoolse opvang locaties. Eén van de buitenschoolse opvang locatie is gevestigd in het hoofdgebouw van OBS Herman Gorter, hier worden de oudste kinderen opgevangen. De overige groepen zijn gevestigd in de onderbouw van OBS de Herman Gorter.

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf Herman Gorter is gelegen in het recent vernieuwde gebouw van OBS Herman Gorter. Samen met de school vormt Babino een integraal kindcentrum (IKC). Dit betekent dat wij met elkaar samenwerken vanuit één visie, één team en één plan. Alle kinderen worden binnen een IKC in één doorgaande lijn gevolgd totdat zij 13 jaar zijn.

Het kinderdagverblijf heeft één verticale groep, wat betekent dat kinderen van 0 tot 4 jaar op dezelfde groep zitten. De groep heeft een eigen ruimte in het schoolgebouw, welke is ingericht met verschillende speelhoeken.

Naast de eigen ruimte binnen kan er ook buiten gespeeld worden op het aangrenzende speeltuintje speciaal voor de jongere kinderen. Voor de allerkleinste baby’s is hier ook een speciale buitengrondbox aanwezig waar zij rustig zelf kunnen spelen. Er wordt gedurende het jaar zoveel mogelijk met de kinderen naar buiten gegaan.

Binnen wordt er aandacht besteed aan verschillende activiteiten die aansluiten bij de thema’s waarmee wordt gewerkt. Deze thema’s veranderen op basis van de seizoenen en de feestdagen en zijn gebaseerd op een ontwikkelingsmethode. Op deze manier is er het gehele jaar door een wisselend aanbod van allerlei leuke activiteiten voor de kinderen.

Van al dat spelen krijgen de kinderen natuurlijk trek. Er wordt gevarieerd gegeten op het kinderdagverblijf, waarbij de kinderen in de ochtend fruit en in de middag groenten eten. Tussen de middag krijgen de kinderen een warme en gezonde maaltijd aangeboden, bereid door de kok van Babino. De maaltijden zijn aangepast aan de verschillende leeftijden van de kinderen.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 7.00 – 18.30 uur

Peuteropvang

Peuteropvang Herman Gorter is gelegen in het recent vernieuwde gebouw van OBS Herman Gorter. De twee groepen beschikken over een nieuwe ruimte, speciaal ingericht op de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Naast Peuteropvang biedt Babino op deze vestiging ook kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang aan.

De pedagogisch medewerkers begeleiden uw kind in de overgang naar de basisschool. Met behulp van het VVE-programma Piramide Digitaal wordt er een ruim aanbod aan activiteiten aangeboden. Uw kind kan van dit team een goede spelbegeleiding verwachten, de pedagogisch medewerkers bieden hulp en laten kinderen op hun eigen tempo ontdekken.

De buitenruimte van de vestiging is gelegen aan de groepen, uw kind kan hier heerlijk op het plein fietsen, glijden van de glijbaan en in de zandbak spelen. Ook kunnen de kinderen alvast een kijkje nemen bij de groepen van de basisschool, ze zien welke leerkrachten er voor de groep staan en zien welke activiteiten er gedaan worden.

Openingstijden

Blauwe Ekster:

Maandag t/m vrijdag van 8.00 – 12.00 uur Woensdag en vrijdag van 12.30 – 16.30 uur

Oranje Beer:

Maandag t/m vrijdag van 8.30 – 12.30 uur

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang Herman Gorter bestaat uit 2 locaties.

Bij de onderbouw-locatie worden de jongste kinderen opgevangen. Hier bevinden zich 2 basisgroepen, de Blauwe Ekster en de Oranje Beer. Beide ruimtes zijn ingedeeld in verschillende fijne hoeken, zoals een huishoek en een bouwhoek. Maar ook kunnen de kinderen er knutselen of even rustig een boekje lezen op de bank. Buiten spelen kan op het mooie grote plein van school. De voorschoolse opvang voor 4-12jaar vindt op deze locatie plaats.

De bovenbouw-locatie vangt de oudere kinderen op in 3 basisgroepen, de Gele Giraffe, de Grijze Olifant en het Groene Nijlpaard. Het aanbod van activiteiten wordt goed afgestemd op de oudere leeftijdsgroep en de kinderen mogen meedenken over wat zij graag willen doen. Ook deze locatie beschikt over een schoolplein waar de kinderen goed hun energie kwijt kunnen.

Per vakantie wordt er een leuk, uitdagend en gevarieerd activiteitenprogramma gemaakt, inclusief uitstapje(s). Denk hierbij aan koken voor de lunch, sport- en spel, creatieve activiteiten en bijvoorbeeld een uitje naar het bos, een leuk speelpark of de bowlingbaan. Omdat BSO-tijd ook de vrije tijd van kinderen is, is er ook voldoende tijd en ruimte om lekker te ontspannen en je eigen ding te doen.

Deze BSO-locatie vormt samen met OBS De Dijk een integraal kindcentrum (IKC). Een integraal kindcentrum is een plek waar iedereen samenwerkt vanuit één visie, één team en één plan.

Openingstijden

Voorschoolse opvang (bij de Dependance):

Maandag t/m vrijdag van 7.00 – aanvang school

Naschoolse opvang:

Maandag t/m vrijdag van einde school – 18.30 uur

Vakantieopvang/studiedagen:

Maandag t/m vrijdag van 7.00/8.00 – 18.30 uur

Benieuwd naar de vestiging?

kom kijken en meld u aan voor een 
rondleiding. Of meld uw kind direct aan via het
online inschrijfformulier.

rondleiding inschrijven

Tarieven

Wilt u weten wat de kosten voor u per maand zijn?
Hieronder kunt u de uurtarieven bekijken.

Bekijk tarieven

Adres

Kinderopvang
Peuteropvang
Buitenschoolse opvang

 


Herman Gorter (KDV/PO/BSO Dep)
Burgemeester Smitstraat 2A
1501 RP Zaandam

Herman Gorter (BSO Hfd)
D Doniastraat 18
1501 TX Zaandam

Telefoonnummer(s):

KDV: 06-82309994
PO: 06-33726911
BSO Dependance: 06-33726911
BSO Hoofdgebouw: 06-82044992

Samenwerkingspartner(s)

OBS Herman Gorter

Neem contact met ons op via de mail


embed google map on website

Rapporten en registratie

Inspectierapport KDV
Inspectierapport PO
Inspectierapport BSO Onderbouw
Inspectierapport BSO Bovenbouw

Registratienummer Landelijk Register (LRKP)

KDV: 254176215
PO: 150793042
BSO Onderbouw: 322088938
BSO Bovenbouw: 995750737